Pim Verboom

Na het jarenlang werken met mensen kan ik nog steeds worden geraakt door het kind dat niet wordt gezien, door de man die zich machteloos voelt als vader, door de vrouw die is opgebrand door haar jarenlange zorg voor man en kinderen, door mensen die het spoor ergens zijn kwijtgeraakt. Als je in deze positie de moed hebt om te realiseren dat je zo niet verder wilt én dat je daarvoor durft uit te reiken naar hulp, verdien je ook een hulpverlener die jou ziet en erkent. Iemand die het niet beter weet, maar met jou zoekt naar de uitgang. Ik wil graag deze gids zijn. Ik neem mijn professionaliteit mee, maar ook mijn eigen menszijn, mijn ervaring als echtgenoot, als liefdespartner, als vader, als zoon, als broer en als vriend. 

Ik ben 34 jaar getrouwd met Winny, met wie ik drie prachtige dochters heb. Ik heb ontdekt dat ik, naast Winny en de kinderen, ook intens van andere mensen kan houden. De ontwikkeling van deze liefdesrelaties heeft me veel gebracht, waaronder een onverwachte verdieping van mijn relatie met Winny. 

Clienten en vrienden typeren mij als toegankelijk en betrouwbaar, maar ook als persoonlijk en onconventioneel. Ofschoon ik gepokt en gemazeld ben in theorie over de psyche en in verander-protocollen, neem ik de vrijheid om hiervan af te wijken als ik denk dat dit nodig is. Mijn ervaring is dat dit vaak de meest succesvolle bijdrage aan het veranderproces.

Naast mijn praktijk werk ik voor een GGZ-instelling als GZ-psycholoog en relatie- en gezinstherapeut. In mijn vrije tijd houd ik me ook graag bezig met mens en relatie, maar dan in de vorm van literatuur, toneel, tango, film en reizen. 

Opleidingen 
Maatschappelijk werk, Theologie, Ervaringsgerichte Psychosociale Therapie (Kempler), Orthopedagogiek, GZ-psychologie, Systeemtherapie, EFT en EMDR.

Werkervaring
Algemeen maatschappelijk werker / coördinator inloopcentrum / directeur welzijnsinstelling / behandelcoördinator in een jeugdgevangenis, gesloten jeugdzorg en forensische GGZ / behandelaar verslavingszorg / diagnosticus en behandelaar als orthopedagoog en GZ-psycholoog / systeemtherapeut binnen een GGZ-poli.

Beroepscode
Ik ben lid van de Nederlandse Vereniging voor Relatie- en Gezinstherapie. Bij de NVRG geregistreerde systeemtherapeuten zijn gebonden aan de Beroepscode voor Psychotherapeuten. De beroepscode vormt een leidraad voor het beroepsmatig handelen van de systeemtherapeut en dient als informatiebron voor cliënten en professionals over de gedragsregels die gelden voor systeemtherapeuten.  

Registraties
– GZ-psycholoog (BIG 09916816625)
EMDR-basis (VEN)
– EFT-therapeut

Lid van de volgende beroepsverenigingen
NVGzP
– VEN
– NVRG
– EFT

– VvAA