Praktijk Verboom
“Houd me vast” – training

“Houd me vast” – training

Een ‘Houd me vast’-training helpt om je (partner)relatie te verbeteren. Door het volgen van de training ontstaat bij de meeste deelnemers een diepere emotionele verbinding met je partner. Je gaat anders kijken naar de patronen in je relatie. Negatieve patronen kun je eerder stoppen en je leert om onderliggende emoties en behoeftes te herkennen en bespreken. Je leert jezelf en elkaar beter kennen. Dit alles zorgt voor meer rust en een gezondere balans in je relatie.

De training bestaat uit een weekend van vrijdagavond tot zondagmiddag en is een praktische toepassing van Emotionally Focussed Therapy (EFT), ontwikkeld door Sue Johnson. De training wordt ook wel de APK van je relatie genoemd en is niet bedoeld als relatietherapie. Mocht je samen behoefte hebben aan relatietherapie, kun je uiteraard ook bij ons terecht.

In de training komen de volgende onderwerpen aan bod:
– de onderschatte rol van emoties in jullie relatie;
– het leren herkennen en doorbreken van (destructieve) patronen, wat gaat er steeds mis?
– op een andere manier omgaan met moeilijke momenten die in de relatie zijn voorgevallen;
– bouwen aan een veilige en stabiele basis om moeilijke dingen te kunnen bespreken.

Aan de training doen maximaal vijf stellen mee. De training is zo opgezet dat er een gezamenlijk gedeelte is, afgewisseld met gesprekken alleen met je partner in een eigen kamer. Tijdens de training werken we met videomateriaal en oefeningen. Individuele ‘problemen’ zullen we niet in groepsverband bespreken. Je gaat actief aan de slag met het gelijknamige boek en gespreksoefeningen. De training wordt gegeven door Pim Verboom en zijn dochter Hannah Verboom (orthopedagoog) die beiden zijn getraind voor deze training.

Locatie

De training wordt gegeven in het gebouw van de Binnenplaats in Ede. De Binnenplaats is een centrum het gebied van gezondheidszorg, voor jong en oud met aandacht voor lichaam en geest. Er wordt samengewerkt door hulpverleners van diverse disciplines, zoals GGZ, relatie en gezinstherapie, oefentherapie (psychosociaal, Mensendieck), coaching, psychomotore therapie, mindfulness en diëtiek.

Het programma duurt op vrijdagavond en op zaterdagavond tot ca. 21.30 uur. Zondag zullen we rond half 4 uur in de middag afronden. Deelnemers kunnen tijdens de nachten naar huis of kunnen overnachten in het nabijgelegen hotel De Reehorst of Akoesticum. De kosten hiervan zijn niet in de prijs berekend.

Catering

Tijdens de training wordt gezorgd voor water, koffie, thee en voor een eenvoudige lunch en avondmaaltijd.

Kosten

De prijs voor het gehele weekend (inclusief werkboek, lunch [2x] en diner [1x]) bedraagt € 595,- per koppel. De kosten voor het intakegesprek worden niet in rekening gebracht.

Agenda

2021
Weekend 24 – 26 September 2021 van vrijdag 19.30 uur tot zondag 15.30 uur

Aanmelden

Stuur een e-mail naar relatieengezin@gmail.com met waarin u kenbaar maakt dat u zich wil aanmelden. Ook indien u nog vragen heeft kunt u deze stellen middels de e-mail.
Met ieder paar zal een intakegesprek worden gehouden. Tijdens dit gesprek zal worden bekeken in hoeverre de training aansluit bij uw verwachtingen. Het kan zijn dat dit onvoldoende het geval is, of dat u het advies krijgt eerst relatietherapie te volgen. Indien blijkt dat de training onvoldoende aansluit bij uw verwachtingen zal het intakegesprek niet in rekening worden gebracht. Bij een positief advies zijn de kosten van het intakegesprek verrekend in de totaalprijs van de training.

Meer informatie

Kijk hier voor meer informatie en fragmenten van 2 interviews van deelnemers.